Home2019-05-06T21:16:14+00:00

Από την Εμμηναρχή στην Εμμηνόπαυση

Φυσικές Θεραπείες Ορμονικής Αποκατάστασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ορμονική Ισορροπία

Στον γυναικείο πληθυσμό, οι Ορμόνες κρατούν το πολύ μέχρι τα πενήντα χρόνια της γυναίκας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φυσικές Ορμόνες

Οι Ορμόνες ακολουθούν χρονικούς κύκλους και στα δύο φύλα, εναρμονισμένους με τη φύση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεραπείες Κλιμακτήριου

Η Κλιμακτήριος είναι μια περίοδος σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών που συμβαίνει φυσιολογικά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κυκλικές Θεραπείες

Οι Κυκλικές θεραπείες Ορμονικής αποκατάστασης στοχεύουν στην αποκατάσταση των επιπέδων…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αποφασιστικό δίλημμα της Εμμηνόπαυσης

Στο τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας κάθε γυναίκας, όταν οι Ορμόνες της πλέον σταματούν να εκκρίνονται και το σώμα της μένει χωρίς προστασία, αλλάζοντας καθημερινά, ένα ισχυρό ερώτημα τίθεται μέσα της. «Και τώρα τι;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμμηναρχή και Εμμηνόπαυση

Οι δύο όψεις του ίδιου Νομίσματος…

Γνωρίστε την Ομάδα

Η επιστημονική ομάδα του τμήματος Λειτουργικής Γυναικολογίας του Ιάτωρ

Dr. Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D.
Dr. Κυριάκος Π. Τίγκας, M.D.Γυναικολόγος – Χειρουργός Ογκολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση στην Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες
Dr. Νικολέτα Κοΐνη, M.D.
Dr. Νικολέτα Κοΐνη, M.D.Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αναγεννητικής και Αντιγηραντικής Ιατρικής.
Νικόλαος Δρακούλης, MD, PhD
Νικόλαος Δρακούλης, MD, PhDΕπ. Καθηγητής Ιατρός, Ειδικός Κλινικός Φαρμακολόγος
Από το 2001 είναι καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής και Φαρμακολογίας.
Χ. Ροζαλία Αθανασιάδου
Χ. Ροζαλία ΑθανασιάδουΜαία
Απόφοιτος της Μαιευτικής σχολής του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Όλες οι θεραπείες με μία ματιά

Η Λειτουργική Γυναικολογία αποτελεί εξέλιξη και αναπόσπαστο κομμάτι της Λειτουργικής Ιατρικής (Functional Medicine)

FAQs

Συχνές Ερωτήσεις

Έχω ένα ακαθόριστο συναίσθημα χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω. Γιατί;2019-05-06T21:06:54+00:00

Κατά την περίοδο διαφόρων ορμονικών μεταβολών οι διαταραχές στη συμπεριφορά της γυναίκας επιδεινώνονται, χωρίς να το θέλει. Γίνεται νευρική, επιθετική, ευαίσθητη, εύθραυστη, καταθλιπτική, ευέξαπτη.Οι εναλλαγές συναισθήματος και οι γρήγορες μεταπτώσεις της διάθεσης, είναι καθημερινό φαινόμενο. Αισθήματα θυμού, απογοήτευσης, απώλειας, έντασης, λύπης , εγκατάλειψης, θλίψης, φόβου και ενοχών, την κατακλύζουν.

Είμαι σε εμμηνόπαυση, πρέπει να πάρω ορμόνες;2019-05-06T21:06:35+00:00

Ναι. Το σώμα μας χρειάζεται τις ορμόνες για να λειτουργεί εύρυθμα. Χρειάζεται όμως τις δικές του ορμόνες και όχι τις Συνθετικές Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης (Θ.Ο.Υ. – H.R.T.), που χορηγούνται στις Εμμηνοπαυσιακές και Μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Ευτυχώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Οι αληθινές Βιομιμητικές Ορμόνες ή Βιοπανομοιότυπες Ορμόνες (Biodentical Hormones), κάνουν αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους. Επαναφέρουν τα επίπεδα των ορμονών σε φυσιολογικά για τον καθέναν μας επίπεδα.

Ποιά είναι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;2019-05-06T21:06:22+00:00

Μερικά από τα πιο συνήθη συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση περιλαμβάνουν: εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, αίσθημα ψύχους μετά τις εφιδρώσεις, ταχυκαρδίες και έντονο αίσθημα παλμών, κεφαλαλγίες (πονοκεφάλους) ή ημικρανίες, πλήρως ασταθής κύκλος, αιμορραγίες από τη μήτρα (μητρορραγίες), αύξηση του σωματικού βάρους, αύξηση του λιπώδους Ιστού (συσσώρευση λίπους) στην κοιλιά, πόνους στην πλάτη και την οσφύ (μέση), διακοπτόμενος ύπνος με διαταραχές, νευρικότητα και ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, διαταραχές συναισθήματος, κυκλοθυμία, ευμετάβλητη διάθεση με αλλαγές – αισθήματα θλίψης ή χαράς, κατάθλιψη.

Ακόμα μπορεί η γυναίκα να βιώσει διαταραχές και απώλεια μνήμης (η γυναίκα ξεχνά ευκολότερα), έλλειψη ενεργητικότητας, αρθραλγίες (πόνοι στις αρθρώσεις), μυαλγίες (πόνοι στους μύες), κολπική ξηρότητα, δυσπαρεύνια (πόνος κατά την σεξουαλική επαφή – επώδυνες επαφές) όπως επίσης και σημαντική ελλάτωση της Libido(σεξουαλικής επιθυμίας) και συχνές Κολπίτιδες και Κολπικές Λοιμώξεις.

Γιατί σταματά η περίοδος στις γυναίκες με την Εμμηνόπαυση; Ποιά είναι τα αίτια της Εμμηνόπαυσης;2019-05-06T21:06:06+00:00

Η διακοπή της περιόδου κατά την Εμμηνόπαυση, όπως καθορίζει η Ιατρική Κοινότητα , εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες της γυναίκας, πάψουν να λειτουργούν. Όταν δεν παράγουν πλέον τις ορμόνες τους, Οιστρογόνα και Προγεστερόνη, για να υπάρχει περίοδος και έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα ωαρίων τους. Έτσι , δε μπορεί να έρθει περίοδος.

Πότε είμαι σε Εμμηνόπαυση;2019-05-06T21:05:46+00:00

Μια περίοδος (έμμηνος ρύση) με 2-3 ημέρες αίμα, είτε αυτή έρχεται κανονικά κάθε 28 ημέρες, είτε έρχεται 2, 3 ή 4 φορές το χρόνο, είναι αρκετή, σύμφωνα με τα κλασικά Ιατρικά μας δεδομένα, για να πούμε σε μια γυναίκα, ότι δεν βρίσκεται σε Εμμηνόπαυση. Η Εμμηνόπαυση σχετίζεται με ιδρώτες και εξάψεις, εμφανίζεται κατά μέσον όρο μέχρι τα 51 έτη της γυναίκας, μπορεί βέβαια να συμβεί και στα 30 της χρόνια ή αργότερα από τα 55 και θα πρέπει η γυναίκα να μην έχει αίμα περιόδου, για τουλάχιστον 12 μήνες. Αυτός είναι ο τυπικός ορισμός.

Κλείστε Ραντεβού

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για το θέμα που σας απασχολεί ή για να κλείσετε κάποιο ραντεβού.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

    Δίπλα σας από το 1988, προσφέροντας κατάρτιση σε είδη χορού, όπως Κλασικό Μπαλέτο, Μοντέρνο Χορό, Jazz, Σύγχρονο, Κλακέτες, Hip Hop και αθλήματα Ταεκβοντο, Ρυθμική, Ακροβατική, Ενόργανη, κ.α